Anna meidän esitellä itsemme

Tietoa meistä

Yrittäjä: Elina. Sairaanhoitaja, ratsastuksenohjaaja-opiskelija, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja ja talliyrittäjä.

Monen vuoden ja pitkän pohdinnan jälkeen syntyi tmi Elina Hopeavuori huomatessani vapaa-aikani kuluvan omien lisäksi vieraiden hevosia hoitaessa. Tallityöhistoria on melkein yhtä pitkä kuin on elämä. Olen puuhastellut ja lomittanut harrastuspohjalta isoilla ja pienillä talleilla sekä tehnyt tuntilomituksia ja opettanut lapsia ratsastamaan ja rakastamaan hevosia. Samalla omassa tallissa on asustanut vaihtelevia lukumääriä omia ja vieraita hevosia.

Syksyllä 2016 pitkäaikainen haave toteutui ja löysimme puolisoni Janin kanssa vihdoin meidän tarpeisiin ja tulevaisuuden visioihin sopivan tallin Ylistaron Mäki-Pohdosta. Tiloja remontoitiin ahkerasti. Karsinat uusittiin, seiniä kaadettiin ja uusia rakennettiin, pinnat maalattiin, valaistusta lisättiin reilusti. Lopputuloksena valoisa, persoonallinen ja viihtyisä hevostalli maustettuna erittäin tilavalla sosiaalitilalla, olohuoneella, jossa on otettu huomioon perheen pienimmätkin. Tallitila profiloituu nuorten harrastajien ja heidän perheidensä tarpeisiin, tiloissa on lupa olla, näkyä ja kuulua, kysellä ja ihmetellä. Tulla sellaisena kuin on.

Toiminnassamme painotamme hevosmiestaitoja, hevosen kuuntelemista ja hevosen käyttäytymistarpeiden huomioonottamista jokapäiväisessä toiminnassamme. Tärkeänä toiminnan kulmakivenä on yhteisöllisyys, yhdessä tekemisen ja osallistumisen mahdollistaminen. Yhteiset retket ja tapahtumat sekä toiminnan suunnitteleminen koko talliyhteisön voimin.

Olet tervetullut tutustumaan tallin toimintaan.

Tallista löytyy 9 karsinaa (lisäksi 2 pihakarsinaa). Jokaisesta löytyy juoma-automaatti sekä ruokakippo (pihakarsinoissa vesisaavit). Kuivikkeena käytämme puupellettiä.

Tarhat ovat tilavat, ja tarhaus tapahtuukin yksin, kaksin tai laumassa, hevosen omistajan toiveiden mukaan.

Tallirakennuksesta löytyy myös pesupaikka jossa lämmin vesi. Lisäksi iso varustehuone, jossa jokaiselle oma (lukittavissa oleva) kaappi satulaa ja muita varusteita varten. Rehuvarastona pieni huone jossa säilytetään väkirehut yms.

Tallilla on oma valaistu kenttä, lisäksi Mäki-Pohdon iso kenttä käytössä. Maastoreittejäkin löytyy jonkin verran. Vieressä myös ravirata.

Sosiaalitilat 70m2, josta löytyy wc, suihku ja sauna. Keittiövarustelu: hella, mikro, jääkaappi ja pakastin.